معرفی گل برگ انجیری
گل برگ انجیری با نام انگلیسی MONSTERA DELICIOSA یکی از زیبا ترین و خاص ترین گیاهانی است که میتواند زیبایی چشمگیری به منازل و خانه های شما بدهد.
برگ انجیری گیاهی مقاوم با نگهداری راحت و آسان است و خوراک کسانی است که تازه کار و مبتدی هستند.
همچنین برگ انجیری یکی از گیاهان دکوراتیو با ظاهری خاص است که به دلیل فرم ظاهری برگها، در سراسر جهان شناخته شده است و طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است،
این گیاه دارای برگهای پهن با بریدگی های منظم است و در گونه های مختلف این شکاف ها طرحهای متفاوتی به خود میگیرند برای اطلاعات بیشتر در مورد این گل فوق العاده زیبا تا آخر همراه ما باشید.
آموزش 3 روش تکثیر و قلمه زدن گل
(تکثیر از طریق بذر)
تکثیر گل برگ انجیری از طریق بذر یک فرآیند زمان بره و با توجه به کمبود بذر معمولا این روش توصیه نمی شود، اما اگر شما قصد تکثیر از این طریق را دارید باید ابتدا بذر های آن را از گلخانه ها مهیا کنید و بعد برای رشد بهتر ریشه ها، بذر ها را در درون یک دستمال کاغذی قرار داده و آنها را مرطوب کنید.
در مرحله بعد شما باید دستمال را در یک پلاستیک زیپ دار یا پلاستیکی که درب آن کامل بسته شود قرار دهید و آنها را در محلی که نه زیاد سرد باشد و نه گرم قرار دهید .
توجه داشته باشید که پس از اینکه مشاهده کردید که بذر ها جوانه زده، حتما آن ها را به محلی که میخواهید کشت کنید انتقال دهید و آنها را آبیاری کنید.
(تکثیر از طریق خواباندن)
یک روش دیگر برای تکثیر گل برگ انجیری ،روش خواباندن است که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد :
گیاه برگ انجیری دارای ریشه های هوایی در سایز های مختلف کوچک و بزرگ است که معمولا از طریق این ریشه ها مواد غذایی را به خود جذب کرده و از این روش تغذیه میکند و در نهایت سبب رشد هر چه بیشترگل می شود .
برای تکثیر برگ انجیری با روش خواباندن ابتدا باید ریشه های هوایی را همانطور که به گیاه چسبیده هستند به یک چوب ببندید و یا حتی آن ها را در خاک بکارید.
نکته ی قابل توجه و مهمی که باید دقت داشته باشید این است که در روش خواباندن هیچ چیز از گیاه اصلی و مادر جدا نمی شود و همه چیز به گیاه چسبیده است و تنها زمانی که عمل ریشه دهی انجام شد و گیاه جدیدی جوانه زد، شما میتوانید آن را از گیاه مادر جدا کنید.
(تکثیر از طریق قلمه زدن )
قلمه زدن یکی از بهترین و آسان ترین روش های تکثیر گل برگ انجیری است، که رشد بهتری دارد و سریع تر به نتیجه میرسد.
برای قلمه زدن به این طریق ابتدا باید یک شاخه مناسب از گل را انتخاب کرده و بعد با قیچی تیز آن را از گیاه مادر جدا کرده و در آب قرار دهید تا زمانی که ریشه دهد، پس از ریشه دادن آن را در خاک بکارید، به همین راحتی شما توانستید یک برگ انجیری جدید تولید کنید .
نکته :با برگی که بدون ساقه و گره باشد شما نمیتوانید قلمه زدن را انجام دهید، زیرا در این صورت برگ شما زرد شده و ازبین می رود، پس حتما برای قلمه زدن از برگی استفاده کنید که ساقه داشته باشد.
با 6 مورد از انواع برگ انجیری آشنا شوید
(برگ انجیری مونسترا)
یک نمونه از انواع برگ انجیری که جز اصلی ترین و زیبا ترین نوع این گیاه محسوب می شود، برگ انجیری با نام مونسترا است، که در ایران بسیار شناخته شده است و در خانه های ایرانی ها بسیار دیده می شود.
این گیاه با شاخ و برگ زیبا و خاصی که دارد بسیار پر طرفدار است و جز اولین گیاهانی است که در ایران وارد شده و بسیار طرفدار پیدا کرده است.
نگهداری از مونسترا کار سختی نیست اماباید حتما شرایط نوری، آبدهی و رطوبت آن به درستی رعایت شود تا رشد خوبی داشته و ارتفاع آن افزایش یابد.
(برگ انجیری فر)
یک نمونه دیگر از انواع برگ انجیری که تفاوت چندانی با گیاه اصلی آن ندارد، و اگر شرایط نگهداری آن به خوبی رعایت شود ارتفاع آن تا 180 سانتی متر هم می رسد.
برگ انجیری فر با برگهای پهن و زیبایی که داره بهترین گزینه برای محل کاریا خانه ها محسوب می شود چرا که علاوه بر نگهداری آسان، قیمت مناسبی دارد.
نکته جالب و جذاب در مورد این گیاه اینکه به دلیل برگهای پهن و بزرگی که دارد گردو غبار های موجود در محیط خانه یا محل کار را به خود جذب می کند و باعث تمیزی بیشتر هوا می شود.
(یرگ انجیری کنتیایی)
نمونه ای دیگر از انواع برگ انجیری که بیشتر برای مناطق گرمسیری مناسب است و دمای خیلی پایین را نمیتواند طاقت بیاورد .
نور یکی از عوامل مهم در رشد بیشتر و بهتره این گیاه، پس بهتره تا حد امکان این گیاه را در محلی قرار دهید که نور خوبی داشته باشد.
در مورد آبیاری این گیاه هم باید گفت که اگر آبدهی آن به طور منظم و دقیق انجام گردد ریشه های آن به خوبی رشد خواهند کرد و نکته ی بعدی اینکه حتما پس از آبدهی آب های اضافی در زیر گلدان را خالی کنید تا ریشه های گیاه نپوسد.
(برگ انجیری مینیاتوری)
یک نمونه از پرطرفدار ترین و محبوب ترین انواع برگ انجیری قطعا تعلق می گیرد به برگ انجیری مینیاتوری،گیاه مقاومی که میتواند خود را با شرایط آب و هوایی متیفاوت وفق دهد.
نگهداری از این نمونه گل برگ انجیری بسیار راحت است و کار سختی نیست. این گیاه همیشه سرسبز و تازه یکی از بهترین کزینه ها برای دکوراسیون منزل شماست زیرا با برگ های زیبا و خاصی که دارد زیبایی چشمگیری به خانه شما می دهد.
(برگ انجیری حصیری)
پتوس حصیری، نمونه ای دیگر از انواع برگ انجیری است که با توجه به برگ های سوراخ و جذابی که دارد میتواند فضای خانه شمارا بسیار زیباتر و سر سبز کند .
این گیاه جز زیبا ترین و شاداب ترین گیاهان آپارتمانی است و بهترین مکان برای نگهداری از آن محیط های مرطوب و گرم است.
گل برگ انجیری ریشه های هوایی دارد و از سمت ساقه به پایین رشد می کند و ریشه های آن به زمین می رسد و ظاهری شبیه به تاک دارد.
(برگ انجیری واریگاتا)
این نمونه از انواع برگ انجیری دارای برگ های پهن که نصف آن ها سفید رنگ است و نصف سبز، با بریدگی هایی بر روی برگ ها که آنهارا بسیار خاص و جذاب کرده است.
گل برگ انجیری واریگاتا بر خلاف سایر انواع این گیاه،نور زیادی میخواهد و باید در مکان های پر نور آنهارا قرار دهید.
نکاتی مهم در خصوص نگهداری از گیاه برگ انجیری
نور: بهترین محل برای گل برگ انجیری مکان هایی با نور خوب اما غیر مستقیم است، توجه داشته باشید که این گیاه به هیچ وجه نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد چرا که باعث سوختگی برگ های آن می شود.
آبیاری: از آبیاری زیاد به این گل جدا خودداری کنید، چرا که برگ انجیری نسبت به آبیاری حساس است و آبدهی زیاد را دوست ندارد. توجه داشته باشید که آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک حتما خشک شده باشد.
خاک: بهترین خاک برای کاشت این گیاه خاک های سبک و زهکشی شده هستند. البته شما میتوانید از خاک های آماده یا کمچومست هم استفاده کنید.
بررسی مهم ترین مشکلات و بیماری های گیاه
یکی از مهم ترین آفات برگ انجیری بیماری هایی از قبیل تارعنکبوتی، شپشک، شپشک آرد آلود است که در اثر گرفتن گیاه به آفت تار عنکبوتی رنگ برگ های
آن کم رنگ می شود و بعد از مدتی زرد شده و می ریزند، برای جلوگیری از این اتفاق باید از سموم سیستماتیک استفاده کنید.
شپشک ها هم سبب ایجاد لکه های ریز و قهوه ای رنگ بر روی شاخه های گیاه میشود و سبب می شود که گیاه مقاومت خود را از دست بدهد و ضعیف شودو در نهایت بریزد.
چند مشکل رایج گیاه برگ انجیری
پیچ خوردگی
- آبیاری بیش از حد
- رطوبت کم
- خشکی
- آسیب دیدن ریشه
- گرمای زیاد
افتادگی برگ
- تشنگی
- خشکی
- دمای محیط
- تعویض گلدان
- مشکلات ریشه
- افات
لکه های روی برگ
- دمای محیط
- آفتاب سوختگی
- کوددهی
- پوسیدگی
- آفات
سیاه شدن برگ
- پوسیدگی
- افتاب سوختگی
- کوددهی
- آفات
قهوه ای شدن برگ
- غرقاب شدن
- آبیاری بیش از حد
- رطوبت کم
زرد شدن برگ
- غرقاب شدن
- زهکشی نامناسب
- نور کم
- آفات
آشنای با خصوصیات و مزایا گیاه انجیری!
- دارای برگهای پهن و زیبا
- تصفیه کننده طبیعی هوا
- زینتی بودن
- بهترین گزینه برای دکوراسیون خانه
- افزایش تمرکز و دقت
- جذب کردن گردو غبار
- دفع بوی بد محیط
- چذب رطوبت هوا